Αντίπαρος (Λιβάδι Δεσποτικού-Αι Γιώργης)

Μία υπέροχη εκδρομή στη Νότια Αντίπαρο

από 620€
38 Ναυτικά Μίλια 6 Ώρες 1 -7 Άτομα

Περιγραφή Εκδρομής

Βγαίνοντας από τον όρμο του Πλατύ Γιαλού της Σίφνου, στρίβουμε αριστερά σε κατεύθυνση Βόρεια-Ανατολική. Βλέπουμε στη σειρά τις Νότιες παραλίες του νησιού όπως τη Χρυσοπηγή, το Αποκοφτό και στο βάθος τις 3 μικρές παραλίες του ΦάρουΜετα από περίπου 10 Ναυτικά Μίλια στο στενό Σίφνου-Αντιπάρου, είμαστε στο πρώτο νησάκι (ακατοίκητο) του συμπλέγματος Αντιπάρου, τη Στρογγυλή. Σε 2 ΝΜ έχουμε φτάσει στο Δεσποτικό το 2ο νησάκι πριν την Αντίπαρο και στη μαγευτική παραλία, το Λιβάδι, με την απέραντη ασημένια άμμο και τα πεντακάθαρα, κρυστάλλινα πράσινα νερά. Μπορούμε να κολυμπήσουμε όσο θέλουμε, μιας και το Λιβάδι θεωρείται από πολλούς, μια από τις πιο όμορφες παραλίες των Κυκλάδων. 

 

Στη συνέχεια, θα περάσουμε απέναντι στις Νοτιοδυτικές παραλίες της Αντιπάρου στη περιοχή του Επιταφίου με τις απότομες ηφαιστειογενείς ακτές και ιδιαίτερα στην πάντοτε εντυπωσιακή Σπηλιά της Φώκιας.

Καιρός να πλεύσουμε προς τα Βόρεια και να μπούμε στο στενό Δεσποτικού-Αντιπάρου και ιδιαίτερα στον Όρμο του Αγ. Γεωργίου, με τις μαγευτικές παραλίες Κακό Ρέμα, Αι Γιώργης ή απέναντι στο Δεσποτικό, στη παραλία Πλακάκια. Στο λιμανάκι του Αγ. Γεωργίου υπάρχουν ταβέρνες όπως ο γνωστός Πιπίνος όπου μπορούμε να γευματίσουμε.

Στην επιστροφή, περνώντας τα αβαθή στο νησάκι Τσιμηντήρι, μεταξύ Αντιπάρου-Δεσποτικού, στρίβουμε σε κατεύθυνση Νότιο-Δυτική και μετά από 15 ΝΜ περίπου μπαίνουμε ξανά στον κόλπο του Πλατύ Γιαλού.

Φωτογραφίες

Διαδρομή

Starting Point - Platis Gialos
Chrysoopigi
Apokofto
Faros Beaches
Strogilli
Despotiko
Livadi Beach
Epitafios
Agios Georgios
Lunch
Tsimintiri Islet
Ending Point - Platis Gialos

Σ'αρέσει; Κλείσε την επόμενη εκδρομή σου!

από 585€

Μία εκδρομή στην καταπληκτική Πολύαιγο και την παραδοσιακή Κίμωλο

Πολύαιγος (Πόλυβος) - Κίμωλος

Συνολική Απόσταση: 42 Ναυτικά Μίλια
Διάρκεια: 5 Ώρες
Συμμετέχοντες: 1 -7 Άτομα

από 650€

Μία θαυμάσια εκδρομή στην παραδοσιακή Κίμωλο και την βόρεια Μήλο

Βόρεια Κίμωλος - Βόρεια Μήλος

Συνολική Απόσταση: 44 Ναυτικά Μίλια
Διάρκεια: 6-7 Ώρες
Συμμετέχοντες: 1 -7 Άτομα
Comments are closed.