Βόρεια Κίμωλος - Βόρεια Μήλος

Μια θαυμάσια εκδρομή στην παραδοσιακή βόρεια Κίμωλο και την απίστευτη βόρεια Μήλο

από 650€
44 Ναυτικά Μίλια 6 Ώρες 1 -7 Άτομα

Περιγραφή Εκδρομής

Από τη Μαρίνα του Πλατύ Γιαλού φεύγουμε με κατεύθυνση νότιο δυτική, περνάμε τον κάβο στα δεξιά μας βγαίνουμε στο ανοικτό πέλαγος και μετά από οκτώ ναυτικά μίλια περίπου, φτάνουμε στη Κίμωλο στον όρμο του Γερονικόλα. Εδώ μπορούμε να δούμε τις απόκρημνες ηφαιστειογενείς ακτές της Β. Κιμώλου και να θαυμάσουμε τις μαύρα βότσαλα της μικρής παραλίας. Φεύγοντας από το Γερονικόλα μπορούμε να κολυμπήσουμε στο διπλανό πάντα ήσυχο και με γαλήνια νερά όρμο, το ΣούφιΜετα το πρώτο μας μπάνιο πλέοντας νοτιά νοτιοδυτικά, μπαίνουμε στο στενό Κίμωλου – Πολυαίγου. Βλέπουμε στα δεξιά μας την πρώτη ωραία παραλία της Κιμώλου τα Πράσα.  Ακολούθως βλέπουμε  μια σειρά από ωραίες παραλίες της Κιμώλου και σε ένα ναυτικό περίπου μίλι φτάνουμε στο λιμάνι της Κιμώλου την Ψάθα, όπου  μπορούμε να κατεβούμε για ένα καφέ. Μετά την Ψάθα με κατεύθυνση πάντοτε  νοτιοδυτική μπαίνουμε στο στενό της Κιμώλου με την Μήλο όπου βλέπουμε το λιμάνι της Πολλώνιας.

Παρακάμπτοντας τον κάβο φτάνουμε στα νησάκια Καλόγηροι. Εκεί βλέπουμε τις ιδιαίτερες δομές από βασάλτη οι οποίοι έχουνε κρυσταλλωθεί σε  σχηματισμό μεγάλων εξαγωνικών κρυστάλλων. Τώρα στρίβουμε με κατεύθυνση νοτιοδυτική για να φτάσουμε στον Παπαφράγκα, ένας όρμος με εντυπωσιακούς σχηματισμούς μαλακού βράχου ψαθόπετρας την οποία έχει σμιλέψει η θάλασσα σχηματίζοντας πολύ στενούς κόλπους και σπηλιές. 

Μετά φτάνουμε στο Ναυάγιο. Σταματάμε την βάρκα μας και εδώ μπορούμε να κολυμπήσουμε και να δούμε το παλιό ναυάγιο ενός σιδερένιου πλοίου, που έχει δώσει  την δυνατότητα  να δημιουργηθούν μεγάλες αποικίες ψαριών. Μετά σειρά έχει το Σαρακήνικο εκπληκτικός όρμος, πολύ φωτογραφημένος κλασσική εικόνα της Μήλου. Εκεί μπορούμε να κολυμπήσουμε στα πολύ βαθιά νερά, να βουτήξουμε από τις ψηλές ακτές και να θαυμάσουμε βέβαια το περίφημο φιόρδ του Σαρακήνικου. 

Φωτογραφίες

Διαδρομή

Αφετηρία - Πλατύς Γιαλός
Στενό Κιτριανής
Όρμος Γερονικόλα
Σούφι
Ψάθα
Νησάκια Καλόγηροι
Γλαρονήσια
Όρμος Παπαφράγκα
Ναυάγιο
Σαρακήνικο
Τερματισμός - Πλατύς Γιαλός

Σ'αρέσει; Κλείσε την επόμενη εκδρομή σου!

από 660€

Σεριφος - το νησι των λιγων και της ελιτ

Σέριφος

Συνολική Απόσταση: 50 Ναυτικά Μίλια
Διάρκεια: 6 -7 Ώρες
Συμμετέχοντες: 1 -7 Άτομα

από 695€

Μία ολοήμερη εκδρομή στο όμορφο νησί της Φολέγανδρου

Φολέγανδρος

Συνολική Απόσταση: 50 Ναυτικά Μίλια
Διάρκεια: 6-7 Ώρες
Συμμετέχοντες: 1 -7 Άτομα
Comments are closed.