Μήλος

Ολοήμερη εκδρομή στη θεαματική Μήλο

από 825€
64 Ναυτικά Μίλια 7-9 Ώρες 1 -7 Άτομα

Περιγραφή Εκδρομής

Από τη Μαρίνα του Πλατύ Γιαλού φεύγουμε με κατεύθυνση νότιο δυτική και μετά 10 ν.μ. μπαίνουμε στο στενό της  Κιμώλου με την Μήλο όπου βλέπουμε το λιμάνι της Πολλώνιας.  Παρακάμπτοντας τον κάβο της Πολώνιας φτάνουμε στα νησάκια Καλόγηροι. Με κατεύθυνση νοτιοδυτική φτάνουμε στον Παπαφράγκα. Ένας ιδιαίτερος όρμος  με εντυπωσιακούς σχηματισμούς μαλακού βράχου.

Μετά από τον Παπαφράγκα ακολουθούμε φτάνουμε στο Ναυάγιο. Σταματάμε και εδώ μπορούμε  να κολυμπήσουμε στα βαθιά νερά με τη μάσκα μας και να δούμε το παλιό ναυάγιο  ενός σιδερένιου πλοίου, που έχει δώσει  την δυνατότητα  να δημιουργηθούν μεγάλες αποικίες ψαριών. Μετά, σειρά έχει το Σαρακήνικο, εκπληκτικός όρμος, πολύ φωτογραφημένος κλασσική εικόνα της Μήλου αλλά και όλων των Κυκλάδων. Εκεί μπορούμε κάλλιστα να  περάσουμε αρκετή ώρα κολυμπώντας στα πολύ βαθιά νερά, να βουτήξουμε από τις ψηλές ακτές, και να θαυμάσουμε βέβαια το περίφημο φιόρδ του Σαρακηνικου. Στην συνέχεια φτάνουμε στα Μανδράκια

Με πορεία νότια, περνώντας της νοτιότερες ακτές της Μήλου,φτάνουμε στην σπηλιά Συκιά. Μια γιγάντια σπηλιά της οποίας έχει πέσει ένα μεγάλο μέρος της οροφής και έχει δικιά της μικρή πλαζ στο βάθος της. Ακολούθως, αλλάζοντας πορεία πλέον προς τα ανατολικά φτάνουμε στο περίφημο Κλέφτικο που έχει φωτογραφηθεί χιλιάδες φορές και είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες εικόνες της Μήλου και της Ελλάδος παγκοσμίως. Σπηλιές σμιλεμένες στη ψαθόπετρα. από τη θάλασσα που χωράει κι ακόμα και τη βάρκα μας, μικροί όρμοι με άσπρη άμμο του ηφαιστειακού τοπίου, τυρκουαζ νερά. Μετά  το Κλέφτικο με πορεία ανατολική περνώντας της νοτιότερες ακτές της Μήλου, φτάνουμε στην εκπληκτική παραλία του Γέρακα με την μοναδική ροζ γκρίζα άμμο που πέφτει σαν καταρράκτης από το βουνό και τις σπηλιές που αναβρύζουν τα ζεστά ιαματικά νερά  από το ηφαίστειο της Μήλου. Συνεχίζοντας την πορεία μας τα ανατολικά και αφού παραπλεύσουμε  το νοτιοανατολικό ακρωτήρι της Μήλου Σπαθί, ανεβαίνουμε βορειότερα προς το περίφημο Θειωρυχείο που είναι η τελευταία μας στάση στη Μήλο.

Φωτογραφίες

Διαδρομή

Starting Point - Platis Gialos
The Kitriani Strait
Pollonias Port
Kalogiroi Islets
Glaronisia
Papafragas
Navagio
Sarakiniko Beach
Mandrakia
Fyropotamos
Sykia Cave
Kleftiko
Gerakas Beach
Sulphur Mines
Itinerary Content
Ending Point - Platis Gialos

Σ'αρέσει; Κλείσε την επόμενη εκδρομή σου!

από 1065€

Μια απίστευτη εκδρομή σε 4 νησιά στα Κουφονήσια

Κουφονήσια

Συνολική Απόσταση: 100 Ναυτικά Μίλια
Διάρκεια: 9-10 Ώρες
Συμμετέχοντες: 1 -7 Άτομα

από 400€

Μισή μέρα εκδρομή στη Σίφνο, το νησί των ποιητών και του πολιτισμού

Νότια Σίφνος

Συνολική Απόσταση: 18 Ναυτικά Μίλια
Διάρκεια: 4 Ώρες
Συμμετέχοντες: 1 -7 Άτομα
Comments are closed.