Σέριφος (Κουταλάς - Λιβάδι)

Το νησί των λίγων και της ελίτ

από 680€
50 Ναυτικά Μίλια 6-7 Ώρες 1 -7 Άτομα

Περιγραφή Εκδρομής

Από τη Μαρίνα του Πλατύ Γιαλού φεύγουμε με κατεύθυνση νότιο δυτική, περνάμε τον κάβο Κοντού, σε λίγα λεπτά βλέπουμε τον πρώτο όρμο σε σχήμα μικρού φιόρδ, την Φυκιάδα. Μετά συνεχίζοντας, περνάμε στη σειρά από πολλές παραλίες όπως την Βλυχάδα, του Τσόχα και άλλες μικρότερες παραλίες της δυτικής Σίφνου. Μετά από 17 Ναυτικά μίλια περνάμε το νοτιότερο ακρωτήρι της Σερίφου το Σπαθί και με κατεύθυνση δυτικά βορειοδυτικά φτάνουμε στο Κάλο Αμπέλι, ένα ωραιότατο μικρό λιμανάκι όπου δεν υπάρχει πρόσβαση  με αυτοκίνητο και εκεί μπορούμε να κάνουμε το πρώτο μας μπάνιο. Συνεχίζοντας με μία κατεύθυνση Δυτική θα φτάσουμε στον Κουταλά ένα κλειστό όρμο με πάντοτε γαλήνια νερά.

Εδώ μπορούμε να τα διαλέξουμε ποια πλαζ μας αρέσει: στα δεξιά μας έχουμε την πλαζ με την άμμο το Γάνεμα ενώ στα απέναντι μας είναι ο κύριος όρμος του Κουταλά με ψιλό βοτσαλάκι. Ο Κουταλάς διαθέτει και μια πολύ ωραία ταβέρνα που μπορούμε να έχουμε το γεύμα της ημέρας.

Αφήνοντας  τον Κουταλά παίρνουμε μία πορεία νότια και μετά ανατολική και αφού  ξαναπεράσουμε το νοτιότερο άκρο της Σερίφου ανεβαίνουμε βόρεια στο Λιβάδι. Μπορούμε να πιούμε τον καφέ μας ή καλύτερα αν έχουμε ώρα να ανέβουμε στην Χώρα της Σερίφου. Έχει καταπληκτική θέα, παλιά παραδοσιακά σπίτια με ωραία αρχιτεκτονική και σωστό ρακόμελο. 

Φωτογραφίες

Διαδρομή

Αφετηρία - Πλατύς Γιαλός
Στενό Κιτριανής
Φυκιάδα
Όρμος Βαθύ
Χερρόνησος
Σέριφος
Καλό Αμπέλι
Κουταλάς
Γεύμα
Λιβάδι
Τερματισμός - Πλατύς Γιαλός

Σ'αρέσει; Κλείσε την επόμενη εκδρομή σου!

από 695€

Μία ολοήμερη εκδρομή στο όμορφο νησί της Φολέγανδρου

Φολέγανδρος

Συνολική Απόσταση: 50 Ναυτικά Μίλια
Διάρκεια: 6-7 Ώρες
Συμμετέχοντες: 1 -7 Άτομα

από 825€

Μία ολοήμερη εκδρομή στην θεαματική Μήλο

Μήλος

Συνολική Απόσταση: 64 Ναυτικά Μίλια
Διάρκεια: 7-9 Ώρες
Συμμετέχοντες: 1 -7 Άτομα
Comments are closed.